Kvinde med kroniske smerter

Mange tror at kroniske smerter betyder at det er smerter man skal leve med resten af sit liv.
Men det er ikke det kroniske smerter betyder.

Kroniske smerter betyder at det er smerter som har varet længere end 3-6 måneder og det betyder at den skade der var årsag til smerten er helet.

Det vil sige at kroniske smerter ikke kommer direkte fra en skade, som akutte smerter gør.  Altså er kroniske smerter mere komplekse og derfor kan det være svært at give en bestemt grund til smerten for ofte er der mange flere ting der spiller ind.

Vil du lære hvordan du kan reducere eller blive fri for smerten? Med mindful hypnose og selv-hypnose er det muligt klik her

Hvis du ikke er skadet, hvorfor gør det så ondt?

Der er flere forskellige teorier om hvordan det helt præsis hænger sammen. Men det kan kort beskrives med at nervesystemet er blevet mere følsomt.

Men det er ikke det hele der spiller ind, for dit humør, tanker, træthed og stress har også en stor indflydelse på hvor meget smerte du har, der er endda også en social faktor der spiller ind.

Alle smerte bliver produceret i hjernen, og alle disse ting spiller altså ind på hvor ondt det gør.

Det betyder også at du ikke nødvendigvis er syg men at de kroniske smerter kan være sygdommen i sig selv og altså ikke et symptom som vi normalt forbinder smerte med.

Hvad kan du så gøre for at blive fri for kroniske smerter?

Der er flere ting du bør gå igang med og du skal selv være en aktiv del af det men det kan være en god ide at have nogle til at hjælpe dig og nogle gange har du brug for flere forskellige ting.

Men i bund og grund handler det om at dine kroniske smerter skal ses fra et bredere perspektiv og der skal ses på hvad der kan rettes op på for at du kan genoptræne din hjerne og dit nervesystem.

Heldigvis kan din hjerne og dit sind også bruges på en kreativ måde til hurtigt at opleve en smerte lindring eller som jeg kalder det til at tage lidelsen ud af smerten. Det er bare en af de ting jeg og klienten lære at bruge mindful hypnose og selv-hypnose til når en smerte klient kommer ind og ønsker smertelindring hos mig.

Her er en video der fortæller dig lidt mere om kroniske smerter og hvad man kan gøre ved det.