brystkræftpatienterBrystkræft er en stor omvæltning og er virkelig hårdt følelsesmæssigt og psykisk.
Alle de ting der pludselig skal foregå kræver en masse energi og overskud og i den situation er det præcis det som mange ofte løber tør for.

Men på Mount Sinai Medical Center i New York har de nu forsøgt at hjælpe brystkræftpatienter med deres kroniske træthed og angst. Det har de gjort i et forsøg ved at tilbyde 200 patienter, hypnose og kognitiv adfærdsterapi (Netop disse 2 terapiformer fungere rigtig godt sammen og har en del tilfælles).

Forsøget var en succes og det viste sig at de patienter som jævnligt modtog hypnose og CBT rapporterede mindre træthed og mindre angst selv efter 6 måneder efter.

CBT er en målrettet terapeutisk tilgang (Det er samme tilgang til hypnose jeg bruger) som hjælper patienten med at håndtere de kognitive processer som negativ tænkning, det bliver kombineret med hypnose som gør processen stærkere og lære patienten at slappe rigtig af som kan bruges både til at blive fri for stress, håndtere angst og blive genopfyldt med ny energi og overskud.

CBS NEWS har desværre en kort reklame, inden du kan se indlægget.

Hypnose i kampen mod kræft

Det vil sige at hypnose kan være godt til at håndtere træthed og angst hos brystkræftpatienter men hvad kan det ellers bruges til?

Jo som alle ved kan kræft også betyde smerter og faktisk er hypnose virkelig effektivt til at tage lidelsen ud af smerten og det kan både bruges som en hurtigt smertelindring men kan også bruges som en langvarig og en selvhjælps metode (Jeg lære altid mine smerte klienter at bruge selv-hypnose til hurtigt og vedvarende smertelindring).

Hypnose kan også bruges i forberedelsen på en operation så både sindet og kroppen er optimeret til at tage imod en operation og forberedt på en hurtigt heling efter operationen.

Med hypnose kan man også arbejde med den tro og forventning man har omkring overlevelse og blive rask og forblive rask, det er klart at en positiv holdning vil gøre kampen meget lettere.

læs også: Positive forventninger hjælper

Altså er der rigtig meget man kan gøre for brystkræftpatienter og andre kræftpatienter så livet bliver lettere og sjovere at leve selvom man er syg og i sidste ende kan det være med til at man opnår at blive rask hurtigere.

For er der en ting som kræftpatienter skal huske, så er det at de er meget mere end en kræftpatient.