Man siger at man ikke bliver lykkeligere af penge men er det nu også rigtigt?
Nej det er faktisk muligt at købe sig lykkeligere men måske ikke lige på den måde som du tror.

Lykke på flaske.

Forskning viser at det er muligt at få en bedre og mere vedvarende lykke følelse for sine penge. Måden at det er muligt at føle sig lykkeligere på er ved at købe til andre eller give til velgørenhed. Vil man alligevel købe til sig selv så er pengene bedst givet ud på rejser og oplevelser som gør ens liv rigere og som er noget man kan tænke tilbage på.

Den lille lykke bringer / Det hurtige fix.

Mange oplever en lykke følelse ved at købe ting til sig selv men desvære er denne lykke følelse kortvarig og det er den som for nogle fører til det næste hurtige “fix” altså at købe mere, få en kæmpe lykke følelse lynhurtigt og opdage at luften hurtigt fiser ud af balonnen igen. det er dette hurtige fix som kan føre til shopaholisme som let kan rive hele ens verden til ukendelighed.
Det handler altså ikke om mærketøj, nye mobiler og dyre tasker.

Det lille fix der blev overset.

Dette lille hurtige fix får de fleste hver dag problemet er at det ikke er så stort og derfor overser vi det i en travl hverdag.Det handler altså om at du skal nyde de små goder og lækre ting som du køber i hverdagen men som du slet ikke tænker over f.eks. en god kop kaffe mens du venter på toget. Et ugeblad til tidsfordriv på hospitalet eller måske en blomst til vindueskarmen fordi den gamle var død. Disse små ting giver små doser lykke som du kun mærker hvis du vælger at mærke efter og vælger at nyde dem.

Vandt jeg 10 millioner ville jeg være lykkelig.

Mange som vinder store summer penge bliver ikke lykkelige, det viser sig at mange ødelægger deres sociale netværk når de pludselig vinder mange penge og det ender ofte med at de bliver mere ulykkelige end de var.

Men forskning tyder på at penge i sig selv op til ca. 450.000,- om året vil gøre dig lykkeligere, men over det gør pengene i sig selv ikke noget for din lykke her er det kun hvad du vælger at bruge dem på som gør en forskel.