Styrken i tilgivelse

Til tider bliver du måske sur på en der står dig nært. Personen har måske sagt noget der har såret dig eller gjort noget som gik ud over dig på den ene eller anden måde. Det har måske ført til vrede, frustration eller ked af det-hed men inderst inde ønsker og håber du måske stadig at du kan have dem i dit liv.

Det klogeste du kan gøre i sådan en situation er at tilgive.

Men at tilgive viser sig ofte at være sværere end du troede!

 

Hvorfor er det bedst at tilgive?

Ikke at tilgive gør mere ondt på dig, end det gør ondt på personen som var årsag til dine negative følelser.

“Den som bærer giftige følelser er den som bliver forgiftet og syg.”

Måske har du lukket personen ude af dit liv men hvis du stadig ikke har tilgivet personen kan du gå og bærer på stærke negative følelser som ikke er godt for dig i længden, personen du har udelukket er måske ked af det over at han/hun ikke længere har sig i sit liv men det er sjældent lige så stærke følelser for de fleste der mister noget giver også slip på det efter noget tid helt naturligt.

 

Tilgivelse gør det muligt for dig at give slip på smerten.

Når du inderligt vælger at tilgive eller endnu bedre siger til personen at du tilgiver ham/hende så vil din krop med det samme give slip på de negative følelser og de spændinger som hang ved dem. Det gør dig i stand til at komme videre i dit liv med fred.

At bærer rundt på negative følelser er noget du bør undgår så meget som overhovedet muligt.

 

At bære nag vokser sig ofte størrer end du er.

de giftige følelser du bærer rundt på har en tendens til at overtage hele din eksistens. Du forsikre dig måske om at du vil skubbe personen/episoden ud af dine tanker og aldrig tænke på det mere. Men du finder også hurtigt ud af at det kan være meget svært.

Andre kan begynde at snakke om personen eller episoden, Invitere personen uden du ved det, eller invitere personen og du ved det og derfor må du holde dig væk fordi du ikke er interesseret i at møde ham/hende. Jo mere du holder fast på den nag jo mere vil den vokse og for nogle begynder alle de negative følelser at sive ud af dem og inficere alle de kommer i nærheden af.

Har du nogensinde mødt sådan en person der altid er i dårligt humør og altid trækker andre ned i det samme negative humør?

 

Du kan vælge at være den “største”.

Du kan vælge at tilgive fordi det er det rette at gøre, fordi biblen siger det eller fordi jeg siger det eller hvilken som helst anden grund som du kan tro på.

Når du vælger at leve efter nogle bestemte værdier og moraler så lyt til den stemme inden i dig som ønsker det bedste for dig, at tilgive og komme videre.

 

Tilgivelse bærer mange frugter!

Måske har personen i virkeligheden ikke forstået 100% hvordan det har påvirket dig og måske vil tilgivelsen fører til at personen opdager sandheden i det han/hun har gjort og undskylde og gøre sit bedste for at være en bedre person fremover.

Måske vil du ligefrem få et tættere forhold og få nogle endnu bedre oplevelser sammen fremover.

 

Når du tilgiver, sænker du dit blodtryk.

Det er klinisk bevist mange gange (http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/14593849).

Negative følelser kan føre til smerte og sygdom.

Negative følelser er giftige følelser og de kan føre fysisk smerte og sygdom med sig, en krop der er stresset og flyd med gift kan ikke fungere optimalt. giv slip og vær glad så kan du få det bedre på mange måder.

Hævn og vrede gror i dig der nægter at tilgive.

Hvad vil du helst føle? ked af det og vred eller fred, glad og lykkelig. (Den er ikke så svær at svare på vel)

Giv dig selv lidt tid og overvej dine egne handlinger og ord under den episoden der ødelagde det hele.

Nogle gange glemmer vi hvad det egentligt var vi selv gjorde og nogle gange prøver vi at retfærdiggøre det vi gjorde selvom det måske egentligt ikke var retfærdigt. Hvis du har svært ved at tilgive kunne det måske være en god ide at se tilbage og se om du selv gjorde noget og om du måske også skal tilgive dig selv?

Når du har fået et nyt og klart syn på hvad der skete, hvem der gjorde hvad og måske hvorfor så vælg at tilgiv dem som skal tilgives.

Hvis du virkelig har forstået at tilgivelse ikke kun er for den anden person men lige så meget hvis ikke mere, for dig så bliver det meget lettere at tilgive og husk på at tilgivelse betyder ikke at du synes det var okay eller ønsker at personen skal gøre det igen nej det betyder og du acceptere at det har været i dit liv og du nu giver slip på de negative følelser omkring det så du kan komme videre. Tilgivelse betyder heller ikke at du behøver at have noget med personen at gøre bagefter, du kan godt tilgive og udelukke en personen fra dit liv samtidig det er helt op til dig at se på om den person kan berige dit liv eller ej.

 

Styrken til at tilgive er inde i dig. Brug den for din egen glæde.