Cyklisten Daniel Fugère vil gøre folk opmærksomme på kroniske smerter.

Trods stærk vind har han haft en fantastisk cykeltur tværs over Canada for at råbe op om kroniske smerter.
Han startede d. 1 maj og har siden begyndelsen af juni stået over for stærk vind og grå skyer, men det er ikke noget der stopper Daniel Fugère for hans mål er at gennemføre og få folk til at tænke og tale om kroniske smerter.

På et hurtigt stop sagde Daniel Fugère “Jeg tror at øget bevidsthed omkring kroniske smerter er nøglen. Der er ikke nok som er klar over hvad kroniske smerter er og de er heller ikke klar over hvor mange der lider under det vær dag.

Daniel Fugère har slået sig sammen med CPC som er en gruppe af sundhedspersonale, forskere og smerte patienter for at gennemføre turen og indsamle penge.

CPC definere kroniske smerter som enten periodiske eller vedvarende smerter der fortsætter efter skaden er helet. De anslår at bare i Saskatchewan (en canadisk provins med 1.013.000 indbyggere) lider 18% kvinder og 12% mænd af kroniske smerter.

Daniel Fugère siger “En masse mennesker er faktisk overrasket over at der findes noget som kroniske smerter
Selv har han lært hvad kroniske smerter er gennem sin far, der som læge introducerede ham for kroniske smerte patienter. Det gav ham mulighed for at forstå hvad det er disse kroniske smerte patienter går igennem vær dag.

Det er ikke noget vi snakker eller tænker så meget over, fordi det ikke er noget vi dør af mener Daniel Fugère.

Ifølge CPC er smerter ikke det eneste der føler med, det er også meget normalt med angst, depression og mange andre følge virkninger.

Det holder dig vågen. du bliver frustreret og ofte bliver det til en depression og det bliver sværre og sværre at være i nogen som helst form for forhold. Det er meget svært at forholde sig til, for andre mennesker og forstå hvad det er du går egentligt igennem.” Sagde Fugère

Udover at skærpe opmærksomheden omkring kroniske smerter, håber Fugère også at kunne indsamle penge til CPC. Han har indtil nu indsamlet $5.000 (ca. kr. 25.000,-) og håber at nå op på $10.000 i begyndelsen af juli.

Du kan se mere om turen her http://dancyclescanada.wordpress.com hvor du også kan støtte Daniel Fugère mod hans mål.